Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, in het zuiden meer bewolking met ’s middags kans op een bui

08 april 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig. In het (uiterste) zuiden en zuidwesten komt vanochtend echter op veel plaatsen mist of laaghangende bewolking voor. Deze lossen later in de ochtend op. In het zuiden kan vanaf de middag plaatselijk een bui ontstaan, in het uiterste zuiden is onweer niet uitgesloten. De middagtemperatuur ligt tussen 18 en 21°C, vlak aan zee enkele graden lager. In het zuiden en zuidwesten is de wind zwak en meest zuidwestelijk, elders komt de wind uit oost tot noordoost en is overwegend matig. In het noordelijk kustgebied wordt de wind vanmiddag vrij krachtig.

Vanavond en komende nacht komt de bewolking vanuit het zuiden iets verder noordwaarts. In het uiterste zuiden blijft de kans op een bui bestaan. Elders komt wat meer hoge bewolking maar blijft het droog. De minimumtemperatuur varieert van 4°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied wordt de wind krachtig. In het uiterste zuiden wordt de wind zwak en veranderlijk.

Morgen verandert er in het weerbeeld maar weinig. In het noorden is het zonnig, naar het zuiden toe komt er meer sluierbewolking. In het uiterste zuiden is de bewolking het dikst en daar is er kans op wat (buiige) regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot 16°C in het midden en zuiden. De wind wordt gedurende de dag overal noordoostelijk en matig, in het zuiden zwak tot matig en in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Zonnige perioden en vrijwel overal droog. De temperatuur daalt geleidelijk naar waarden ruim onder het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 15 april tot en met maandag 22 april

Er is 70-80% kans op een overwegend droog weertype met temperaturen die oplopen naar waarden rond of iets boven het langjarig gemiddelde. Er is 20-30% kans op een wisselvallig en koel weertype.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn