Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig. In het zuidoosten plaatselijk tropisch warm, maandag vrijwel overal.

23 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en het blijft droog. In de loop van de dag komt van het zuidwesten uit wat meer sluierbewolking binnendrijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25°C in het noordelijk kustgebied tot rond 30°C in het zuid(oost)en. De overwegend oostelijke wind is zwak tot matig, vlak aan zee en rondom het IJsselmeer komt de wind in de middag vanaf het water en zorgt voor enige verkoeling. Op de Wadden wordt de wind vanmiddag vrij krachtig.

Komende nacht is er tamelijk veel hoge- en middelbare bewolking aanwezig. Langs de westkust is lokaal wat lichte regen niet helemaal uitgesloten. De minimumtemperatuur varieert van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot zuidoost en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied matig tot vrij krachtig.

Morgen zijn er velden sluierbewolking, waar de zon echter goed doorheen komt. Later in de middag of in de avond wordt de bewolking in het westen mogelijk wat dikker. Het blijft droog en in vrijwel het hele land wordt het tropisch warm: de maximumtemperatuur loopt uiteen van 28°C op de Wadden tot lokaal 34°C in het zuid(oost)en. De wind draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidoost en is overwegend matig. Vlak aan zee en langs het IJsselmeer kan de wind in de middag wederom vanaf het water komen.

Vooruitzichten

Vrij zonnig, tot en met dinsdag op veel plaatsen tropisch warm. In het zuidoosten en oosten dinsdag en woensdag mogelijk maxima van 35°C of iets hoger. Daarna met name in de noordwestelijke helft lagere temperaturen, maar in het zuidoosten mogelijk (50-60% kans) aanhoudend tropisch warm. De buienkans is erg klein.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 30 juni tot en met zondag 07 juli

Geleidelijk dalende temperaturen naar 20 tot 25 graden. De dagelijkse kans op neerslag neemt geleidelijk toe naar 40-50%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn