Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, maar in het noord(west)en eerst bewolkt.

27 juni 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en droog. In het noorden en westen is het echter nog bewolkt tot halverwege de ochtend,mogelijk dat de noordkust weer met een tegenvallend dag te maken gaat krijgen. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 17°C op de Wadden en 27°C in het zuiden. De matige wind is noordoostelijk, maar draait aan zee in de loop van de dag naar het noorden. In het westelijk kustgebied neemt de wind in de middag toe naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar donderdag is er vrijwel geen bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Donderdag overdag is het zonnig. Het wordt op de meeste plaatsen zomers warm, plaatselijk tot 29°C in het zuiden. Op de Wadden wordt het ongeveer 22°C. De noordoostenwind wordt matig, in het zuidwestelijk kustgebied in loop van de middag vrij krachtig.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en zomers warm. Vrijdag iets koeler.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 04 juli tot en met woensdag 11 juli

Aanvankelijk warm tot zeer warm, met name in het oosten en zuidoosten lokaal mogelijk tropisch. In de tweede helft van volgende week meer bewolking, toenemende kans op neerslag en een vrij grote kans (50-60%) op maxima die dalen naar waardes onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn