Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig, van het zuidoosten uit geleidelijk meer bewolking

21 april 2013 door Jannes Wiersema

De hogedrukgordel, die zich uitstrekt van de Azoren tot ScandinaviĆ«, beĆÆnvloedt ons weer vandaag nog gunstig. Vanavond verzwakt dit hoog waardoor we in een zuidwestelijke stroming belanden en een storing dichterbij kan komen. Woensdag komen we in de warme sector en wordt en warmere lucht aangevoerd.

Zonnig met wat sluierbewolking en zeer lokaal nog een mistbank. In de loop van de dag wordt de bewolking van het (zuid)oosten uit geleidelijk dikker en vooral in het oosten kan daar in de loop van de avond wat lichte regen uit vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10 graden in het westen tot 15 graden in het oosten van het land. De noordoostenwind draait in de ochtend naar het oosten en is zwak tot matig. ’s Middags wordt de wind veranderlijk.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, blijft het droog en koelt het af naar een graad of 1 met plaatselijk opnieuw lichte vorst. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10 graden in het noordwesten tot ongeveer 15 graden in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Halverwege de week tijdelijk temperaturen rond normaal, verder beneden het langjarig gemiddelde. Eerst slechts een kleine kans op neerslag, maar aan het einde van de week nemen de neerslagkansen duidelijk toe.

het weer

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn