Een zwakke barokliene zone (grens van Theta-w850=18 C, met onstabiele lucht op middelbaar niveau) ligt NO-ZW-georiënteerd, evenwijdig aan de bovenstroming, langs de oostgrens. Boven het midden van ons land bevinden zich restanten van een koufront. Een rug van hogedruk bouwt zich vanaf Engeland verder op tot over de Noordzee. De koufrontrestanten bewegen daarom in zuidoostelijke richting en trekt verder over ons land. Vanmiddag bereikt de hierboven genoemde rug het noordwesten/noorden van ons land. Zondag zien we dat de opbouw van de rug resulteert in een afgesnoerd hoog boven de Denemarken (zondag 12 UTC) hetgeen voor een noordoostelijke aanvoer van droge lucht in de onderste niveaus zorgt. Op hoogte zien we zondag dan het terugkeren van de barokliene zone van het zuiden uit als zwak hoogtewarmtefront met middelbare bewolking.
De eerste uren zijn er nog enkele wolkenvelden aanwezig maar geleidelijk aan krijgt de zon steeds meer de overhand. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het noordelijk kustgebied tot lokaal 25 in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.
Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en droog. Bij een zwakke oostelijke wind liggen de minimumtemperaturen rond de 12 graden.
Zondag begint nog vrij zonnig, maar in de loop van de ochtend neemt van het zuiden uit de bewolking toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperaturen liggen rond de 22 graden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.
Een uitloper van het Azorenhoog boven Engeland breidt zich richting Noordzee uit, waarbij uiteindelijk ten noord(oost)en van ons land een aparte hogedrukkern ontstaat. Het gevolg is dat we de komende 96 uur met een aanvoer tussen noordwest en noordoost te maken krijgen. Hierna zien we dat er kou ten westen van IJsland op de Atlantische Oceaan naar het zuiden afzakt en dat zorgt ervoor dat de hogedrukzone van het Azorenhoog richting Scandinavië wordt aangetast. De kouadvectie levert een hoogtetrog boven de Britse Eilanden op, waardoor ons land meestentijds met een zuidwestelijke aanvoer te maken krijgt. Deze trog snoert in sommige clusters af met als gevolg dat het ontstane hoogtelaag soms over ons land berekend wordt. In vrijwel alle EPS-leden zien we ons land aan de warme kant van het polaire front te blijven. Kijkende naar de 552dm isohypse dan blijft deze lijn in alle clusters ver ten noorden van ons land.
Tamelijk rustig zomerweer met perioden met zon en van tijd tot tijd kans op enkele buien. Middagtemperatuur rond de 23 graden.
Grote kans (70%) op aanhoudend licht wisselvallig zomerweer met temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden