Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en eerst nog warm,

30 juni 2019 door Jannes Wiersema

Er zijn zonnige perioden. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 30°C in het uiterste oosten en zuidoosten. Dit maximum wordt al aan het eind van de ochtend bereikt, want vanmiddag stroomt er van het westen uit koelere lucht binnen. De wind draait in de ochtend van het westen uit naar west en is overwegend matig, aan de kust af en toe (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden maar blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is komt uit een zuid tot zuidwest en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgen  is het met name in het noorden overwegend bewolkt en daar kan in de ochtend en begin van de middag af en toe lichte regen vallen. Elders zijn er wolkenvelden en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op 18°C in het noordwesten tot 24°C in het uiterste zuidoosten. De wind is westelijk en matig, aan de aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

’s Nachts wolkenvelden en overdag perioden met zon en vanaf vrijdag kans op wat lichte regen. Middagtemperaturen komen uit op ongeveer 20°C en minima liggen tussen de 10°C en 14°C

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 07 juli tot en met zondag 14 juli

Grote kans (60%) op rustig en droog zomerweer, maar ook een kans van 40% op af en toe wat regen met in beide gevallen maximumtemperaturen onder tot rond normaal voor de tijd van het jaar

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Kaart verwachtingen vandaag dag

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn