Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en zeer warm, dinsdag in het noorden koeler,

19 juni 2017 door Jannes Wiersema

Lokaal enkele mistbanken, deze lossen spoedig op. Overdag zijn er zonnige perioden en wordt het wat warmer dan gisteren. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 25°C op de Wadden tot lokaal 32°C dieper landinwaarts. In de loop van de middag zorgt zeewind opnieuw voor wat verkoeling in de kustgebieden. Elders is de wind variabel, in de loop van de avond draait de windrichting naar noord.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar dinsdag is het op de meeste plaatsen helder en de minimumtemperatuur varieert van 15 graden in het noorden tot 20 in de grote steden.

Dinsdag overdag is er sluierbewolking aanwezig waar de zon af en toe doorheen schijnt, in het noordelijke kustgebied kan in de ochtend eerst nog laaghangende bewolking voorkomen. Het blijft vrijwel overal droog. De noord(oost)elijke wind neemt in de kracht toe, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Hiermee wordt vanuit het noorden geleidelijk minder warme lucht aangevoerd. In het noorden ligt de maximumtemperatuur rond 22°C, in het zuiden wordt het in de middag echter nog 25 tot 30°C, in het zuidoosten mogelijk 32°C.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnig, meest droog en zeer warm zomerweer. Vanaf vrijdag van het noorden uit enige afkoeling en kans op wat regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 26 juni tot en met maandag 03 juli

Een licht wisselvallig weertype met dagelijks 50-60% kans op enige neerslag. Grote kans (50-60%) op vrij warm weer tijdens de eerste dagen, gevolgd door temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn