Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden en (zeer) warm.

18 juni 2017 door Jannes Wiersema

Het is vandaag een vrij zonnige dag en het wordt zomers warm met temperaturen tussen 25 en 29°C. Zeer lokaal is 30°C mogelijk. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen, in de middag gaat de wind aan de kust en rond het IJsselmeer vanaf het water waaien en zorgt daar dan voor enige afkoeling.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

De nacht naar maandag verloopt helder en het koelt niet verder af dan een graad of 16. De wind draait naar het oosten maar blijft zwak. Overdag zijn er zonnige perioden en wordt het nog wat warmer dan vandaag. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 25°C op de Wadden tot lokaal 32°C dieper landinwaarts. In de loop van de middag zorgt zeewind voor afkoeling in de kustgebieden. Elders staat een zwakke zuidelijke wind, die in de loop van de avond uit het noorden gaat waaien.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnig, droog en zeer warm zomerweer. Halverwege volgende week van het noorden uit enige afkoeling, maar nog steeds overwegend droog met zonnige perioden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 25 juni tot en met zondag 02 juli

Overgang naar een licht wisselvallig weertype met dagelijks 50-60% kans op enige neerslag. Grote kans (70%) op vrij warm weer tijdens de eerste dagen, gevolgd door temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn