Een hoog boven België beweegt oostnoordoostwaarts over het zuidoosten naar Duitsland. Dit hoog heeft een ZO-NW georiënteerde rug die boven het zuidwesten ligt, oostwaarts trekt en in de tweede helft van de ochtend het noordoosten verlaat. Op de westflank van dit hoog wordt met een zuidwestelijke stroming warmere en vochtigere luchtmassa aangevoerd. Uitlopers van een warmtefront behorend bij een Atlantisch laag liggen overdag over het noordoosten van het land en het noorden van de FIR. Het koufront bereikt zaterdagavond het zuidwesten, maar door een diffluente bovenstroming blijft daar niks van over. Voor het koufront uit bevindt zich een vore die in de middag binnenkomt, maar ook deze is nauwelijks actief. Wel bevindt zich in deze vore van oorsprong een restant van een frontaal systeem, nu goed zichtbaar op satellietbeelden als bewolking ten westen van de Golf van Biskaje.
Vandaag schijnt de zon volop, alleen in het noordoosten en oosten komen er meer wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18 graden in het noorden en 23 in het zuiden. De west- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. In de loop van de avond draait de wind van het zuiden uit naar een oostelijke richting.
In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en is het overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12 graden in het oosten tot 16 vlak aan zee. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig.
Zaterdag overdag is het droog en zonnig met slechts af en toe wat sluierbewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25 graden vlak aan zee tot 29 graden in het zuidoosten van het land. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag van oost via zuid naar zuidwest.
Een hoogterug heeft net ons land verlaten en nu begint een hoogtelaag ten noordwesten van de Britse Eilanden ons weerbeeld te bepalen. Aan de zuidflank van de lagedruk ligt een zonale jet die van tijd tot tijd storingen richting het continent aanvoert. In de tweede helft van volgende volgende week diept een randstoring uit en snoert af. Het oorspronkelijke laag beweegt dan naar Scandinavië en het afgesnoerde hoogtelaag koerst naar Engeland en aan de oostflank hiervan wordt warme lucht onze kant op getransporteerd. Het laag trekt daarna over het noorden van de FIR naar Denemarken en lost dan op. In de warme sector van bijbehorend frontaal systeem is weer een thermische vore aanwezig. De passage van het frontale systeem wordt gevolgd door een ingedraaide occlusie.
Afgelopen nacht was het weer eens raak met vorst aan de grond in Twenthe
Maximumtemperaturen rond 20 graden en van tijd tot tijd neerslag, maar ook zonnige momenten.
Weinig verandering