Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden met in het oosten tropisch, vanuit het Zw enkele onweersbuien

28 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er flinke perioden met zon, al trekken er soms ook wolkenvelden over. Met name in het zuidwesten van het land al enkele (onweers)buien. In de loop van de middag kunnen er vooral in het oosten enkele onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten, tot ontwikkeling komen. Later in de middag en in de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op regen- en onweersbuien opnieuw toe, ook bij deze buien zijn hagel en windstoten mogelijk. In het oosten wordt het nog tropisch warm met maximumtemperaturen van ongeveer 31°C, langs de westkust wordt het 25°C. De zwakke tot matige wind wordt zuidwestelijk.

Komende nacht trekken enkele regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 16 graden en de wind is overwegend zuidwestelijk, zwak tot matig.

Morgenochtend is het op veel plaatsen bewolkt met lokaal nog lichte regen. In de middag breekt vanuit het westen de zon op steeds meer plaatsen door en wordt het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C vlak aan zee tot lokaal 25°C in het oosten van het land en daarmee is de hitte verdreven. De zuidwestelijke wind is matig.

Vooruitzichten

Vrijdag en zaterdag droog en weer opwarmend, vanaf zondag een toenemende buienkans en temperaturen rond de 20 °C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Woensdag 04 september tot en met Woensdag 11 september

Grote kans (90%) op vrij koel weer met circa 50% kans op neerslag.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn