Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden, warm en droog.

24 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er zonnige perioden, maar ontstaan er ook stapelwolken. Een eventueel aanwezige mistbank lost in de ochtenduren vlot op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 27°C op de Wadden tot 33°C in het zuiden en oosten. In de middag steekt in de kustgebieden een verkoelende zeewind op. Verder staat er een zwakke, veranderlijke wind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er enkele wolkenvelden en heel lokaal zou er een lichte bui kunnen voorkomen. De wind is zwak en veranderlijk en de minimumtemperatuur blijft rond 20°C steken, vlak aan zee is het 1 a 2 graden koeler.

Morgen is het zonnig, maar zijn er ook enkele wolkenvelden aanwezig. In de loop van de dag ontstaan er landinwaarts stapelwolken die in het oosten in de middag uit kunnen groeien tot een enkele onweersbui. Het wordt op veel plaatsen weer tropisch warm, de temperaturen variëren van 25-27°C vlak aan zee tot 32-34°C in het oosten van het land. De wind wordt zwak tot matig en komt uit een noord- tot noordwestelijke richting, in de loop van de dag neemt de wind iets in kracht toe en wordt dan noordelijk.

Vooruitzichten

Zonnige perioden. Tropisch warm met landinwaarts maxima tussen 30 en 35°C. De minima komen op veel plaatsen niet meer beneden de 20°C. In stedelijke gebieden liggen de temperaturen zowel overdag als ’s nachts nog enkele graden hoger. Aan de kust is er in de tweede helft van de middag kans op iets lagere temperaturen door wind van zee. Vanaf zaterdag kans op regen en/of onweer en minder heet.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 31 juli tot en met dinsdag 07 augustus

Aanhoudend zomers tot tropisch warm (met name in het oosten en zuidoosten), maar wel af en toe een kleine kans op onweersbuien.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn