Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Zonnige perioden,maar in het Noorden ook een bui

10 november 2019 door Jannes Wiersema

De ochtend start  koud met in het Zuiden lichte vorst en mistbanken,in het noorden meer bewolking en zachter. In de loop van de ochtend lossen de mistbanken op en er zijn dan zonnige perioden. Alleen in het (uiterste) noorden komt meer bewolking voor en daar valt mogelijk nog een bui. De middagtemperatuur komt uit op zo’n 8°C. De zwakke tot matige wind komt uit een zuidelijke richting, maar in de zuidelijke helft van het land komt de wind uit een oostelijke richting.

Komende nacht verloopt in eerste instantie vrij helder en plaatselijk ontstaat mist. In de loop van de nacht komt er wel meer sluierbewolking voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C aan zee tot -2°C in het binnenland. De wind is zuidelijk en zwak.

Morgen ochtend neemt de bewolking verder toe en in de middag gaat het van het westen uit regenen. In de avond wordt de regen buiig van karakter en kan er lokaal onweer voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 7°C. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. Later in de middag draait de wind vanuit het westen naar zuidwest tot west.

Vooruitzichten

Vrij koud weer met veel bewolking en iedere dag kans op regen of buien. Middagtemperaturen rond de 7°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 17 november tot en met zondag 24 november

Kans van circa 80% op aanhoudend vrij koud weertype met middagtemperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden, waarbij de kans op regen ongeveer 50% is.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn