Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Zonnig,morgen meer bewolking met af en toe lichte regen

15 mei 2019 door Jannes Wiersema

Zonnig, in de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken. De middagtemperatuur loopt op naar 14°C op de Wadden tot 18°C in het zuiden. De noordoostenwind is overwegend matig, langs de kust kan in de middag een wind van zee opsteken.

Komende nacht is er aanvankelijk weinig bewolking, aan het einde van de nacht komen in het oosten enkele wolkenvelden binnendrijven. Het koelt af naar een graad of 5. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Morgenochtend neemt de bewolking van het oosten uit toe maar blijft het nog overwegend droog. In het westen is eerst de zon nog te zien. In de middag en avond wordt de bewolking dikker en valt er af en toe wat lichte regen, vooral in de oostelijke helft van het land. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 17°C, maar later in de middag koelt het in het noorden en oosten af naar slechts een graad of 12. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust.

Vooruitzichten

Kans op regen(buien) met vooral in het weekend mogelijk ook enkele onweersbuien. De middagtemperaturen liggen onder het langjarig gemiddelde, maar in het weekend net boven normaal met meer dan 20°C.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 22 mei tot en met woensdag 29 mei

Half tot zwaar bewolkt en aanhoudende kans op regen(buien). De middagtemperaturen liggen waarschijnlijk rond of net onder normaal, met 20-30% kans op temperaturen net boven het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn