Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Zwaar bewolkt en lokaal lichte regen, vanmiddag ook af en toe zon

17 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag overheerst de bewolking en valt er lokaal een bui. In de loop van de middag breekt de zon ook af en toe door. De middagtemperatuur wordt circa 16°C. De oostenwind is matig, aan de noord(west)kust matig tot vrij krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit met name in het westen lokaal nog regen valt. In de loop van de nacht klaart het van het oosten uit steeds verder op. De minimumtemperatuur is circa 9°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind uit richtingen tussen oost en noordoost.

Morgen zijn er zonnige perioden. In de middag ontstaan er steeds meer stapelwolken en komen er enkele buien voor die gepaard kunnen gaan met onweer. In de avond verdwijnen de buien weer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan zee tot 23°C in het oosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Zondag vrij warm en vooral in het zuidoosten kans op enkele buien. Daarna temperaturen rond het langjarig gemiddelde en een geleidelijk afnemende neerslagkans.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 24 mei tot en met vrijdag 31 mei

De dagelijkse neerslagkans ligt gedurende de periode rond 40% en de kans op temperaturen (ruim) beneden de normaal ligt rond 60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn