Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

11 mei 2020 door Jannes Wiersema

Enkele opklaringen, vrij koel, enkele bui(tje) en veel wind.

Vandaag zijn er vooral aan de kust wolkenvelden waar soms wat lichte regen uit valt. Landinwaarts schijnt de zon en het blijft droog. In de zuidoostelijke helft is het eerst nog bewolkt. De noord- tot noordoostelijke wind blijft overdag vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft met aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust nog zware windstoten rond 75 km/uur. De middagtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C verder landinwaarts. In de avond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest.

In de avond en nacht zijn er enkele wolkenvelden en het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De noord- tot noordwestenwind neemt af naar zwak tot matig en krimpt naar een westelijke richting.

Ook morgen zijn er enkele wolkenvelden en in de loop van de dag komen er in het noorden enkele buien, mogelijk met hagel. De middagtemperatuur varieert van 9°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden en de zwak tot matige westelijke wind neemt toe naar matig, aan zee en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig.

De rest van deze week: Zonnige perioden. Eerst vrij koel met ’s nachts lokaal lichte vorst, in de tweede helft van de week temperaturen oplopend naar normale waarden.

Lange termijn verwachting: maandag 18 mei tot en met maandag 25 mei
Grote (90%) kans op aanhouden van het droge, vaak zonnige weer met een onzekere temperatuurverwachting, de kans op bovennormale temperaturen is ongeveer 60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn